Permanente make-up

Permanente make-up

8 juli 2017

In deze blogpost legt permanente make-up (PMU) specialiste Sanne je alles uit over de mogelijkheden, behandeling en verschillende technieken.

Permanente make-up

Permanente make-up is een fijne oplossing voor mensen die simpelweg geen tijd meer willen verspillen met het aanbrengen van make-up. Daarnaast biedt deze behandeling een oplossing voor iedereen met een make-up allergie, weinig of dunne wenkbrauwen, verminderd zicht en voor personen die veel sporten en zwemmen. De permanente make-up die we bij Petit Spa Brilliant aanbrengen is zowel geschikt voor ogen, lippen en wenkbrauwen en is veilig, van hoge kwaliteit en heeft een natuurlijke uitstraling.

De behandeling

Intakegesprek

Het laten zetten van PMU kan voor de eerste keer best wel spannend zijn. Daarom start ik altijd met iedere klant met een intakegesprek. Hierin nemen we samen uitgebreid de tijd om zijn of haar wensen te bespreken, lopen we door de verschillende mogelijkheden heen en leg ik uit hoe de behandeling is opgebouwd. Op basis van dit gesprek maak ik verschillende schetsen en stemmen we de kleur van het pigment af. Zodra dit allemaal naar wens is, kan ik beginnen met het aanbrengen van de make-up.

Een van de veel gestelde vragen in het intakegesprek is hoe het aanbrengen van PMU voelt. Dan leg ik uit dat de behandeling niet geheel pijnloos is. Het pigment wordt namelijk aangebracht door kleine en korte prikjes of sneetjes van de naald of het mesje, sommige van mijn klanten vinden dit een vervelend gevoel. Maar in vergelijking met het zetten van een tatoeage is het aanbrengen van PMU veel minder pijnlijk. Dit komt omdat het pigment veel minder diep in de huid aangebracht. Gelukkig is na afloop van de behandeling dit gevoel meteen weer verdwenen.

 

Wenkbrauw behandeling

Het aanbrengen van de wenkbrauwen kan op twee verschillende methodes. Afhankelijk van het intakegesprek adviseer ik de klant welke techniek er het best kan worden toegepast. Of ik teken de haartjes in met een naaldje óf ik maak gebruik van de microblading techniek. Permanente make-up met de naald is qua techniek het best te vergelijken met die van een tatoeage, maar wordt in dit geval in een andere huidlaag aangebracht. Hierdoor is PMU in tegenstelling tot een tatoeage niet definitief permanent, maar eerder lang blijvende make up. Bij de mircoblading techniek zet ik flinterdunne haartjes tussen de bestaande wenkbauwhaartjes door mini krasjes in de huid te maken. Met deze techniek lijken wenkbrauwen op een natuurlijke manier voller.

 

Eye- en lipliner behandeling

Voor de ogen en lippen wordt altijd de naald gebruikt. Er wordt een dun lijntje net boven en tussen de wimperhaartjes gezet. Het tekenen van lipcontouren met een permanente lipliner maakt de lippen voller, symmetrisch en strakker.

 

Na de behandeling

Na de eerste behandeling is het resultaat meteen zichtbaar, na het zetten van de permanente make-up zal de huid licht gaan vervellen. Hierdoor neemt het pigment een beetje af. Daarom komt de klant altijd na vier weken terug en werk ik de PMU waar nodig bij, dit zorgt voor een optimaal resultaat.

Hoe lang permanente make-up aanhoudt op de huid heeft onder meer te maken met cel vernieuwing, huidtype, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Gemiddeld blijft het pigment dat is aangebracht met naald drie tot vijf jaar zitten. Bij de microblading techniek, zijn de lijntjes dunner en bevatten ze minder pigment en blijft het resultaat zo’n acht maanden zitten.

Certificaten en GGD goedgekeurd.

We hebben hier in Nederland een speciale wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make-up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld. Alle PMU-behandelingen bij Petit Spa Brilliant worden door mij uitgevoerd. Uiteraard ben ik in het bezit van de juiste certificaten en heeft onze salon de goedkeuring vanuit de GGD.

Mocht je vragen hebben, loop dan vooral een keer binnen of stel ze via de mail of facebook.

Liefs,

Sanne

Gerelateerde verhalen

Schoonheidssalon Petit Spa Brilliant Zevenbergen
8 januari 2024
Verhuisbericht🏡
Beste klanten, Met veel enthousiasme willen wij jullie laten weten dat we zijn verhuist naar onze nieuwe locatie op de Zuiddijk 41 in Langeweg. We hebben de afgelopen periode hard...
Sanne en Sandra - Petit Spa Brilliant
31 mei 2023
Volgend hoofdstuk Petit Spa Brilliant
Lieve klanten, Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van een spannende ontwikkeling bij Petit Spa Brilliant. Zoals jullie weten hebben we de afgelopen 10 jaar met veel passie...
petit spa brilliant - dermapen microneedling
9 maart 2023
Transformeer je huid met microneedling: De voordelen van Dermapen onthuld
Vanuit Petit Spa Brilliant zijn wij altijd op zoek naar de beste behandelingen om onze klanten te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Daarom wil ik je...