Vakblad De Beauty Professional

Vakblad De Beauty Professional

6 april 2018

Beauty-Awards 2018 vakblad De Beauty Professional

– Op 29 maart verscheen de eerste editie van het vakblad De Beauty Professional. Met een uitgebreid artikel over onze nominatie voor Beste Schoonheidssalon van het jaar 2018 staan wij in dit vakblad.  Veel van onze klanten waren geïnteresseerd in het lezen van dit artikel wat ons heeft doen besluiten het artikel hier te publiceren.
Veel leesplezier hieronder en graag tot snel in onze salon!

Liefs,

Sandra, Lonneke, Manon en Sanne

Kun je in het kort iets vertellen over jezelf en het bedrijf vertellen?
”Wij zijn Sandra en Sanne Schoones. Moeder en dochter. Samen runnen wij met veel plezier en liefde Petit Spa Brilliant in Zevenbergen. Een gezellig familiebedrijf waar de klant warm wordt ontvangen en terecht kan voor alles op het gebied van schoonheidsverzorging en afslanken.
Hoewel ik van jongs af aan heb gedroomd over het hebben van een eigen schoonheidssalon, heb ik tot mijn 45e gewerkt bij een zorginstelling. Toen ik voor de keuze stond om een vak te leren, werd de schoonheidsspecialist (helaas) nog niet gezien als een volwaardig beroep. Toen ik na een reorganisatie binnen de zorginstelling steeds minder contact had met de cliënten zelf en niet meer de aandacht kon geven zoals ik dat graag deed, begon mijn jeugddroom weer op te leven. Hierin zou ik deze facetten weer terug willen vinden. In 2008 heb ik daarom de stap genomen om, naast mijn vaste fulltime job als moeder van drie kinderen, twee avonden in de week de opleiding schoonheidsspecialiste te volgen. Toen ik deze in 2010 met succes afrondde, ben ik met een schoonheidssalon aan huis begonnen. Hier werden dan ook alle vrije ochtenden, middagen en avonden besteed aan hetgeen ik het liefste deed, klanten in de watten leggen.

Al snel kwam het verlangen naar een eigen professionele salon in het centrum van Zevenbergen. Er deed zich een uitgelezen kans voor en die greep ik met beide handen aan om mijn droom te verwezenlijken. Samen met mijn man Peter, die zichzelf heeft betiteld tot hoofd facilitair medewerker, ging ik op zoek naar een passend pand. Na een intensieve verbouwing van ruim drie maanden, werd op 18 augustus 2012 Petit Spa Brilliant officieel geopend.
Eindelijk konden we de plek waar wellness en schoonheidsverzorging samen kwamen laten zien aan vrienden en familie. De dagen daarop werden de eerste klanten ontvangen voor de Fish Spa met Garra Rufa visjes.”

Vanaf de opening is ook dochter Sanne van start gegaan bij het bedrijf. ”Ik begon één dag in de week om klanten te woord te staan, nam de telefoon aan en hielp bij het onderhouden van de salon. Al snel werd duidelijk dat ik mijn moeder achterna wilde gaan. Ik startte met de pedicureopleiding om zo mijn eigen specialisatie te ontwikkelen en op deze manier het aanbod van de salon te vergroten. Logischerwijs ging ik steeds minder werken bij mijn fulltime baan in een hotel en stopte meer en meer tijd in Petit Spa Brilliant. Binnen anderhalf jaar groeide dit uit naar vijf tot zes dagen in de week”, vertelt Sanne. ”Inmiddels is ze niet meer weg te denken in de salon”, aldus Sandra.

Waar de Fish Spa’s in het eerste jaar uit nieuwsgierigheid veel nieuwe klanten naar de salon trokken, werd er in 2013, na negatieve berichtgeving over Dr. Fish, afscheid genomen van vier van de zes Fish Spa’s. Sandra: ”Hiermee is een nieuwe weg ingeslagen. Middels een kleine verbouwing werd er plaats gemaakt voor een TFM-warmtecabine. De start van een nieuw hoofdstuk van Petit Spa Brilliant: de afslankstudio. Snel daaropvolgend werden de laatste twee Fish Spa’s verwisseld voor extra cabines, waarvan er inmiddels vier staan. Door het opzetten van een samenwerking met Proslank, konden klanten naast advies op het gebied van bewegen ook geadviseerd worden op het gebied van afslankprogramma’s en eiwitrijke dieetproducten.

In 2017 is er weer een hoop veranderd. ”Door een flinke verbouwing is de salon in een nieuw jasje gestoken, volledig up to date en kan er meer uit de vierkante meter gehaald worden. Met de komst van apparatuur, technieken, training en producten kan de klant nog beter behandeld worden en wordt er nog meer aan huidverbetering gedaan.”
Waar in het begin de zaak nog werd ondersteund door de andere kinderen Manon en Jasper, is het team van Petit Spa Brilliant afgelopen jaar verdubbeld door de komst van Manon en Lonneke. Hierdoor kunnen er meer klanten worden verwelkomd in de salon en hebben Sandra en Sanne meer tijd om zich bezig te houden met de bedrijfsvoering, marketing en ontwikkeling van de salon. ”Sinds de opening (augustus 2012) hebben we de ontwikkelingen en trends rondom ons vak schoonheidsverzorging nauwlettend in de gaten gehouden. We hebben goed geluisterd naar onze klanten en zijn altijd kritisch naar onze eigen salon blijven kijken. Op deze manier hebben we veel veranderingen binnen ons bedrijf kunnen doorvoeren. Dit heeft positief uitgepakt en er mede voor gezorgd dat we de afgelopen vijf jaar flink gegroeid zijn. Het samenstellen van onze inzending heeft ons doen inzien dat er de afgelopen vijf jaar een hoop is gebeurd. Het is erg bijzonder om dit zo samen als moeder en dochter op te mogen bouwen.”

Waarom heb je meegedaan aan de Beauty Awards?
”Sinds de opening hebben de we Beauty Awards op de voet gevolgd en alle trends en ontwikkelingen rondom schoonheidsverzorging nauwlettend in de gaten gehouden. Met deze kennis zijn we kritisch naar onze eigen salon blijven kijken. Dit heeft ons geïnspireerd en uitgedaagd om een aantal belangrijke veranderingen door te voeren waardoor we mooie stappen hebben kunnen maken. In onze ogen is de Beauty Award het uitgelezen platform om onszelf te spiegelen aan andere salons, instituten en ondernemers die met veel passie werken in de schoonheidsbranche. We zien dit als een mooi meet- en leermoment waarbij we ons als bedrijf blootgeven aan ervaren professionals die kritisch naar je organisatie kijken. De ervaring en learnings die we hieruit halen gaan ons helpen om Petit Spa Brilliant in de komende jaren verder te laten groeien.”

Hoe en wat voor presentatie heb je ingeleverd?
”We hebben een mooi boek laten designen voor onze inzending van de Beauty Awards, nieuwe foto’s van de salon laten maken en een persoonlijke touch aan onze inzending gegeven. Omdat onze salon een echt familiebedrijf is hebben we dit ook duidelijk terug laten komen in ons boek. Uiteraard zitten er heel wat uurtjes werk in maar het resultaat mag er zijn, we zijn erg trots op onze mooie inzending.”

Hoe verliep de afspraak met de Mystery Guest?
”Wij hebben op donderdag 14 december de Mystery Guest mogen ontvangen in onze salon. Lonneke heeft haar die middag in de watten mogen leggen met een uitgebreide Smaragd behandeling (anti-age). Onze Mystery Guest was vrij vroeg aanwezig in onze salon waar ze eerst een kopje thee aangeboden kreeg, zodat ze ontspannen de behandeling in kon. Verder hadden wij van te voren niet door dat ze de Mystery Guest zou kunnen zijn en hebben haar behandeld zoals iedere andere klant.”

Waar was je toen je het nieuws hoorde dat jullie genomineerd waren?
”We zaten met ons hele team in een omzetverhogende training toen het mooie nieuws binnenkwam dat we genomineerd waren voor deze Beauty Award. Normaal gesproken zijn we op maandag niet aanwezig in de salon. Het was geweldig om dit bericht direct met het hele team en onze coach te kunnen delen en vieren. We zijn blij verrast, zeer euforisch en erg trots op ons team.”

Waarom maken jullie kans op deze Beauty Award?
”De persoonlijke aandacht voor de klant is wat ons zo bijzonder maakt. We zijn een groeiende salon en een hecht familiebedrijf waar iedere klant zich welkom en thuis voelt. Zonder dat er genoteerd wordt in het systeem dat de klant bijvoorbeeld 25 jaar getrouwd is, zullen wij hier altijd op terug komen tijdens de eerstvolgende behandeling. Zo voelen onze klanten zich op het gemak en speciaal wanneer ze bij ons binnen stappen”, vertelt Sandra. Sanne vult aan: ”We zijn uniek in het geven van duo-behandelingen en arrangementen. Zo kunnen klanten tegelijk genieten van een heerlijke behandeling in dezelfde ruimte. In de wijde omgeving zijn wij de enige salon die dit aanbieden, waardoor er ook veel klanten vanuit de omgeving van Zevenbergen naar ons toe komen. We zetten net dat stapje extra om een klant letterlijk en figuurlijk in de watten te leggen.”

Wat betekent het voor jullie om deze award te winnen?
”Het winnen van deze Beauty Award zouden we zien als een prachtige en eervolle bekroning op het totaal concept waar we met Petit Spa Brilliant de afgelopen jaren aan gebouwd hebben. Een kleinschalige schoonheidssalon en afslankstudio waar persoonlijke, professionele, kwalitatieve en betrouwbare begeleiding voorop staat. Door te blijven innoveren en investeren in het pand, scholingen, trainingen, communicatiekanalen, apparatuur en slimme tools hebben we hier naartoe kunnen groeien. Maar Petit Spa Brilliant was nooit uitgegroeid tot de bijzondere plek die het nu is zonder de support van ons hechte team bestaande uit familieleden, werknemers en stagiaires.”

Als je deze award wint, hoe ga je dat inzetten in je bedrijf?
”Als we de award zouden winnen, willen we dit graag met al onze klanten vieren. Hoe we dit precies in het vat willen gieten weten we nog niet, zij hebben er ook voor gezorgd dat we de salon zijn die we de dag van vandaag zijn. Verder zullen we het ruim meenemen in onze social media en andere marketing kanalen zodat iedereen weet dat we gewonnen hebben. Maar om eerlijk te zijn, is genomineerd zijn als een feestje!”

Gerelateerde verhalen

Schoonheidssalon Petit Spa Brilliant Zevenbergen
8 januari 2024
Verhuisbericht🏡
Beste klanten, Met veel enthousiasme willen wij jullie laten weten dat we zijn verhuist naar onze nieuwe locatie op de Zuiddijk 41 in Langeweg. We hebben de afgelopen periode hard...
Sanne en Sandra - Petit Spa Brilliant
31 mei 2023
Volgend hoofdstuk Petit Spa Brilliant
Lieve klanten, Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van een spannende ontwikkeling bij Petit Spa Brilliant. Zoals jullie weten hebben we de afgelopen 10 jaar met veel passie...
petit spa brilliant - dermapen microneedling
9 maart 2023
Transformeer je huid met microneedling: De voordelen van Dermapen onthuld
Vanuit Petit Spa Brilliant zijn wij altijd op zoek naar de beste behandelingen om onze klanten te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Daarom wil ik je...