Beauty tips voor je bruiloft in 2020

Beauty tips voor je bruiloft in 2020

7 januari 2020

Ga jij of ken je iemand die gaat trouwen in 2020? Dat zou goed kunnen. Het lijkt een druk trouwjaar te worden. Begrijpelijk ook, want 2020 klinkt ook wel erg lekker. Mede door de bijzondere datums zoals 02-02-2020, 20-02-2020 en 10-10-2020 zullen komend jaar een hoop bruidsparen in het huwelijksbootje stappen.

Afgelopen jaren hebben we vanuit Petit Spa Brilliant een flink aantal bruiloften van dichtbij mee mogen maken. Het blijft voor ons heel speciaal om hiervoor gevraagd te worden en een bijdrage te mogen leveren aan dit bijzondere moment.

In 2020 geldt dit weer voor veel koppels. Dé mooiste dag van jullie leven. Waarbij de liefde en het leven wordt gevierd. Jij en je partner als het stralende middelpunt. Je kunt vast niet wachten! Maar voor het zover is, moet er nog veel geregeld worden. De aanloop er naartoe, plus de trouwdag zelf kunnen ook als erg stressvol worden ervaren. In dit blogbericht neem ik je kort mee door een aantal tips en adviezen zodat jij je over je uiterlijk geen zorgen meer hoeft te maken!

Geen zin in verrassingen of onnodige stress op de dag zelf. Plan een proef bruidsmake-up in en stem samen met onze visagiste jouw perfecte bruidslook af.  
© Fotografie door Shine Moments

 

Proef bruidsmake-up.
Op jouw bruiloft wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je er van top tot teen perfect uitziet. De trouwjurk is hierin uiteraard een eyecatcher, maar ook je bruidsmake-up is ontzettend belangrijk voor hoe je er deze dag uitziet. Daarin is uiteraard van alles mogelijk. Om op je huwelijksdag veel tijd te besparen én (keuze)stress te voorkomen, raad ik je aan om voor een proefmake-up naar je visagist te gaan. Want een goede voorbereiding is en blijft het halve werk.

Tijdens de proefmake-up maak je kennis met de visagiste en kun je al jouw wensen bespreken en ideeën delen. Onze visagisten weten precies hoe ze de sterke punten in je gezicht moeten accentueren en hoe oneffenheden te camoufleren. Na de kennismaking krijg je alle producten te zien. Samen worden de kleuren van de foundation, highlighter, oogschaduw, lippen en blush op elkaar afgestemd. Daarna brengt de visagiste de verschillende producten en kleuren aan, net zo lang tot we het gewenste eindresultaat krijgen.

Nadat de hele bruidsmake-up nauwkeurig op elkaar is afgestemd, worden alle gebruikte producten door onze visagiste genoteerd. Op de dag zelf kan exact dezelfde look op locatie worden aangebracht. Zo weet je zeker dat je er stralend uit ziet. Dit zal een geruststellend gevoel geven op een dag waarbij de zenuwen waarschijnlijk toch al door je lijf gieren.

Waterproof & poederen
Een trouwdag begint vaak al vroeg en gaat door tot in de late uurtjes. Daarnaast is het een emotionele dag waarbij er wellicht af en toe een traantje weggepinkt zal worden. Ik adviseer daarom zoveel mogelijk met waterproofproducten te werken, zodat je zeker weet dat de make-up ook jouw eventuele tranen zal overleven.

Daarnaast is het belangrijk om het gezicht altijd goed af te poederen. Dit zorgt ervoor dat de make-up langer blijft zitten maar ook dat je op de foto’s geen glanzend hoofd zal hebben. Daarnaast krijg je van ons altijd de lipgloss of lipstick mee, zodat je deze altijd even kunt bijwerken.

Ook met een aantal emotionele momenten blijft de look die is aangebracht door onze visagiste de hele dag zitten. Van ceremonie tot openingsdans.  
© Fotografie door Shine Moments

 

Spraytan
Trouwjurken zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige bruiden gaan voor klassiek en elegant, terwijl anderen toch juist een beetje gedurfder en sexy willen. In de meeste jurken heb je ontblote boven- en onderarmen. Daarnaast kun je kiezen voor een trouwjurk met een lage of open rug. Dit komt vaak het best tot zijn recht in combinatie met een zongebruinde huid. Maar niet iedereen krijgt even makkelijk een kleurtje, of maakt liever geen gebruik van de zonnebank vanwege de gezondheidsrisico’s. Spraytan kan dan een mooie oplossing zijn. Ik raad je wel aan om dit door een professional te laten doen. Zo weet je zeker dat het niet afgeeft, je geen vervelende vlekken in je mooie jurk krijgt of je huid een oranje tint aanneemt. Zo ben je gegarandeerd van een mooie egale tan.

Test foto
Gouden tip. Vraag aan je trouwfotograaf om een testfoto te maken als de visagist klaar is met het aanbrengen van je make-up. Op die manier kun je controleren of het eruit ziet zoals je in gedachten had en of er nog wat aanpassingen nodig zijn voordat de trouwjurk aan kan. Zo weet je zeker dat je geen kleurverschil ziet tussen je hals en gezicht, je huid iets teveel glimt of de uitstraling van de ogen wel goed over komt.

Met zo’n mooie ring om je vingers wil natuurlijk pronken, een manicure met french gellak is een veelgemaakte keuze.
© Fotografie door Shine Moments

 

Nagels
Als je druk bezig bent met de bruidsmake-up en verdere voorbereiding is er een kans dat je je nagels vergeet. Maar met die prachtige trouwring om je vinger wil je die natuurlijk aan iedereen laten zien. Wel zo fijn als je handen en nagels ook netjes zijn. Boek van tevoren een heerlijke manicurebehandeling en laat je nagels doen. Als je normaal geen nagellak draagt, houd het dan lekker naturel of ga voor een french look. Voel jij je zonder donkere of felle nagellak niet compleet? Ga dan voor een passende gellak.

Heb je gekozen voor bruidsschoenen met een elegant see-through effect, zomerse trouwslipper, pumps of hoge hakken waarbij  jouw tenen zichtbaar zijn? Vergeet dan niet een spa pedicure in te plannen en je teennagels te (laten) lakken.

Mocht je nog meer willen weten over het creëren van de perfecte bruidslook dan helpen we je graag verder. Goed om te weten, het is eventueel ook mogelijk om voor een bruidsarrangement te gaan. Deze bestaat uit: een intakegesprek, proef make-up gezichtsbehandeling, scrubben van de rug en ontspannende rug-, nek- en schoudermassage.

Voor nu wil ik je vooral heel veel plezier wensen met alle voorbereidingen.

Liefs Sanne.

PS. Mocht je nog op zoek zijn naar een uitstekende trouwfotograaf? Onze vaste fotograaf van Shine Moments legt deze dag in een unieke beeldrapportage voor je vast. Alle gebruikte foto’s in deze blogpost zijn door haar gemaakt, dank daarvoor Amanda!

Gerelateerde verhalen

Schoonheidssalon Petit Spa Brilliant Zevenbergen
8 januari 2024
Verhuisbericht🏡
Beste klanten, Met veel enthousiasme willen wij jullie laten weten dat we zijn verhuist naar onze nieuwe locatie op de Zuiddijk 41 in Langeweg. We hebben de afgelopen periode hard...
Sanne en Sandra - Petit Spa Brilliant
31 mei 2023
Volgend hoofdstuk Petit Spa Brilliant
Lieve klanten, Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van een spannende ontwikkeling bij Petit Spa Brilliant. Zoals jullie weten hebben we de afgelopen 10 jaar met veel passie...
petit spa brilliant - dermapen microneedling
9 maart 2023
Transformeer je huid met microneedling: De voordelen van Dermapen onthuld
Vanuit Petit Spa Brilliant zijn wij altijd op zoek naar de beste behandelingen om onze klanten te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Daarom wil ik je...