Vier thuisblijftips van ons

Vier thuisblijftips van ons

25 maart 2020

We blijven (bijna) allemaal thuis deze dagen vanwege het coronavirus. Dat heeft een behoorlijke impact. Nu wij tot 5 april geen behandelingen meer in onze salons geven, loopt het hier ook allemaal wat anders dan we gewend zijn. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om onze tijd anders in te vullen en plannen te maken. Van meerdere klanten van wie de afspraak niet door kon gaan kregen wij de vraag of we nog tips hadden voor thuisverzorging. Dit bracht Sanne op het idee om een blogpost te schrijven waarin ze je op basis van haar eigen ervaring en ons assortiment vier simpele ‘thuis-verzorgings-tips’ geeft. 

Zorg ervoor dat je deze dagen extra goed voor jezelf en anderen zorgt. Dit kan in de meeste gevallen al door simpelweg thuis te blijven. En nu je dan toch thuis zit, (waarschijnlijk met iets meer vrijetijd dan normaal), is het geen overbodige luxe om af en toe een momentje voor jezelf in te lassen. Hierbij mijn tips:

Tip 1 – Verwen jezelf met een gezichtsmasker

Wil je thuis iets doen om je huid extra te verzorgen? Dan is wat mij betreft een gezichtsmasker de ideale manier om aan je huid te werken en tegelijkertijd lekker te ontspannen. Binnen een paar minuten tijd kun je je huid voelbaar en zichtbaar verbeteren.

Het is wel belangrijk om een masker met ingrediënten te gebruiken die bij jouw huidtype en huidconditie aansluiten. Kies bijvoorbeeld een masker dat speciaal de vette huid tegengaat of eentje die de droge huid extra voedt en kalmeert. Hieronder vind je een kort lijstje met daarin de beste (en betaalbare) gezichtsmaskers voor ieder huidtype. Twijfel je over wat het beste bij jouw huid aansluit? Neem dan even contact met ons op, dan helpen we je met gepast advies.

Droge/gevoelige huid:
○ Payot ‘Water Power’ mask → Bekijk het product hier
○ Skeyndor MyMask Fresh Sorbet → Bekijk het product hier
○ Payot Sleeping Pack → Bekijk het product hier
○ Payot ‘Winter is Coming’ mask → Bekijk het product hier

Vette tot gecombineerde huid:
○ Payot Masque Charbon → Bekijk het product hier
○ Skeyndor Dark Charcoal → Bekijk het product hier
○ Payot ‘Teens Dream’ mask → Bekijk het product hier
○ Payot ‘Hangover’ mask → Bekijk het product hier

Verslapte huid:
○ Payot ‘Look Younger’ mask → Bekijk het product hier
○ Payot Rose Lift Eye Mask → Bekijk het product hier
○ Skeyndor MyMask Fresh Sorbet → Bekijk het product hier
○ Skeyndor Timeless Prodigy Oog Patch → Bekijk het product hier

Let op, voordat je een masker aanbrengt is het erg belangrijk om de huid eerst goed te reinigen. Doe je dit niet, dan kan de huid de werkstoffen van het masker minder goed opnemen en heb je dus minder resultaat.

Een gezichtsmasker dé ideale manier om aan je huid te werken en tegelijkertijd lekker te ontspannen. Binnen een paar minuten tijd kun je je huid voelbaar en zichtbaar verbeteren.

 

Tip 2 – Verzorg je handen goed

Zoals inmiddels iedereen weet is het regelmatig wassen van de handen een van de belangrijkste (en makkelijkste) maatregel om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar dat vele wassen heeft ook gevolgen voor je huid. Door je handen wat vaker te wassen met zeep en warm water – en daarnaast misschien nog regelmatig desinfecterende handgel te gebruiken – worden je handen erg droog.

Daarom raden wij aan om gebruik te maken van een goede zeep die niet enkel reinigt, maar ook hydrateert en verzachtend werkt. Al onze (vloeibare) zepen van de merken Benamôr, Collines de Provences, Marius Fabre, Savon de Marseille en Tadé zijn hier erg geschikt voor.

Heb je last van droge handen? Dan is het wellicht verleidelijk om minder vaak je handen te wassen, toch is dat geen goed idee. Blijf je handen wassen. Wat naast een goede zeep helpt  is een verzorgende handcrème. Gebruik bijvoorbeeld Benamôr handcrème of een van de handcrèmes van AHAVA.

Door mijn werk waarbij ik veel in contact ben met hoog geconcentreerde peelings, alcohol en vaak nitril handschoenen draag heb ik geregeld last heb van droge handen. Daarom gebruik ik de Gordíssimo Fat Moist Hand Cream van Benamôr, een rijke en hydraterende handcrème. Wellicht nog goed om even te vermelden, handhygiëne is altijd een goed idee, maar in deze tijd van het coronavirus nog véél belangrijker.

Je kunt het waarschijnlijk niet meer aanhoren, het advies dat je je handen moet wassen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Toch is het belangrijk om dit nog eens te benadrukken. Een druppel gewone zeep verdund in water is namelijk voldoende om veel soorten ziekteverwekkers te doden, waaronder het nieuwe coronavirus.

 

Tip 3 – Geniet van een uitgebreide bad- of douche sessie

Neem in deze onrustige periode af en toe écht even de tijd om jezelf te vertroetelen. Laat een bruisbal of zeezout in een bad vol water vallen en geniet van het warme schuim. Pak er een goed boek of tijdschrift bij of zet deze ‘Sunday Morning’ playlist van Spotify aan en gun jezelf wat tijd om te relaxen.

Is het bad vol laten lopen geen optie? Stap dan lekker onder een warme douchestraal. Ga voor een van onze AHAVA Dead Sea douchegels. Deze combineren de mineraalrijke extracten uit de Dode Zee. Zelf gebruik ik altijd degene met cactus, roze peper, granaatappel en kersenbloesem, die heeft een heerlijke geur. De douchegel is zeer zacht voor de huid en bevat milde, plantaardige extracten die reinigen zonder de huid uit te drogen. Dit maakt deze douchegels geschikt voor ieder huidtype. Of kies voor een heerlijke bodyscrub van Tadé en verwijder gemakkelijk de dode huidcellen. Zo wordt je huid gezuiverd, voelt daarna weer lekker zacht aan, is frisser en ziet er daarnaast ook nog eens stralender uit. Onze natuurlijke sponzen, ook van Tadé, zijn zowel in bad als in de douche een aanrader.

Verwen jezelf de komende tijd eens met een uitgebreid bad- of douche ritueel. Een van mijn favoriete manieren om te ontstressen.

 

Tip 4 – Geef je huid een vitamine C boost

Baal je ervan dat je afspraak helaas niet doorgaat en/of ben je op zoek naar net dat stapje extra in je verzorging thuis. Dan kunnen we je deze kuur van Pascaud aanbevelen, een van onze nieuwste aanwinsten. In het Innovatie II pakket zitten vier verschillende items. Eén gevriesdroogd balletje met 79% vitamine C per dag, een vloeibare activator, een spatel en serum-mengbakje . Zo’n hoge concentratie vitamine C zie je zelden terug in verzorgingsproducten. Dit kan enkel worden gerealiseerd door deze unieke combinatie. Een onwijs sterke anti-oxidant dus! Met deze set maak je iedere dag voor jezelf een vers vitamine C serum dat tot diep in de huidlagen werkt. Dit serum kun je het beste ‘s avonds inmasseren op de schone huid, daarna breng je je reguliere nachtverzorging aan. Deze kuur is beschikbaar 28 dagen (een maand) of 7 dagen. Deze weekkuur is normaal €75,- en nu voor €49,50.

Wat is het effect op de huid? Het verbetert de elasticiteit, vermindert rimpeldiepte, hydrateert en verzacht, maakt de huid egaler en frisser. Daarnaast stimuleert het de celstofwisseling en de aanmaken van collageen. Het mooie is dat Innovative II van Pascaud geschikt is voor alle huidtypes, dus ook die van jou.

Geef je huid een vitamine C boost met de Innovative II kuur van Pascaud.

 

Ik hoop dat je met deze tips even vooruit kunt. Mocht je vragen hebben over een van de tips of producten dan horen wij het graag. De komende tijd kun je bij ons in de winkel terecht van dinsdag tot en met vrijdag. Wij zijn geopend tussen 11.00u en 14.00u voor persoonlijk advies, verwenproducten, cadeautjes, cadeaubonnen of het in plannen van een afspraak. Daarnaast kun je al onze verzorgingsproducten ook in onze webshop vinden.

We kijken er onwijs naar uit jullie straks weer gezond en veilig in onze salon te verwelkomen voor een heerlijke behandeling. Tot die tijd wensen we je veel succes, sterkte en gezondheid toe.

Liefs,

Sanne

Gerelateerde verhalen

Schoonheidssalon Petit Spa Brilliant Zevenbergen
8 januari 2024
Verhuisbericht🏡
Beste klanten, Met veel enthousiasme willen wij jullie laten weten dat we zijn verhuist naar onze nieuwe locatie op de Zuiddijk 41 in Langeweg. We hebben de afgelopen periode hard...
Sanne en Sandra - Petit Spa Brilliant
31 mei 2023
Volgend hoofdstuk Petit Spa Brilliant
Lieve klanten, Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van een spannende ontwikkeling bij Petit Spa Brilliant. Zoals jullie weten hebben we de afgelopen 10 jaar met veel passie...
petit spa brilliant - dermapen microneedling
9 maart 2023
Transformeer je huid met microneedling: De voordelen van Dermapen onthuld
Vanuit Petit Spa Brilliant zijn wij altijd op zoek naar de beste behandelingen om onze klanten te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Daarom wil ik je...