Op zoek naar de perfecte zonbescherming?

Op zoek naar de perfecte zonbescherming?

14 april 2020

Naar het strand, (vakantie)park of waterkant gaan om te zonnebaden zit er voorlopig nog even niet in. Gelukkig hebben we de afgelopen dagen weer gemerkt dat je ook thuis heerlijk van de zon kan genieten. Zeker nu we meer thuis zijn dan gebruikelijk, is het een verademing om even lekker in de zon te zitten. We weten allemaal hoe lekker dit is! Maar te vaak wordt er vergeten hoe gevaarlijk en schadelijk dit is voor onze huid. Blootstelling aan UVA- en UVB-straling kan leiden tot verbranding, veroorzaakt huidveroudering en verhoogt de kans op huidkanker.

Juist daarom is het noodzakelijk om de huid goed te verzorgen en te beschermen tegen de zon. Daarnaast zorgt een goede zonverzorging ook voor een mooie egale teint die extra lang blijft zitten. Nu het kwik stijgt, en we onze tuinen, balkons en dakterrassen weer meer opzoeken, leek het Sandra de hoogste tijd om wat dieper in onze zonbeschermings- en verzorgingsproducten te duiken die jouw huid beschermen tegen zonbeschadiging.

In dit bericht leg ik je meer uit over hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen de zon. Voor het gemak heb ik dit onderverdeeld in de volgende fases:

1 – Begin van tevoren met het voorbereiden van de huid op de zon.
2 – Bescherm de huid tegen UV-stralen met een goede factor (SPF 15, SPF 30 of SPF 50)
3 – Verzorg de huid na blootstelling aan de zon én verleng de kwaliteit van de bruining met een verfrissende aftersun

Hieronder vind je een uitgebreidere omschrijving van iedere stap en de bijbehorende tips en adviezen.

Skeyndor biedt een uitgebreid assortiment zonneproducten met de geavanceerde technologie die je huid beschermt tegen de zon. Sun Expertise bestaat uit een reeks producten met fysische en organische filters met een breed spectrum en UVA en UVB bescherming.

 

Stap 1: Voorbereiden

Dit is de stap die het vaakst wordt overgeslagen. Ik denk dat dit komt omdat de meeste mensen simpelweg niet weten dat het mogelijk is om je huid voor te bereiden op meer blootstelling aan de zon. Maar dit kan wel degelijk. Een mooi voorbeeld hiervan is de Payot Sunny Magic Mousse à Bronzer. Een mousse die je één of twee keer per dag aanbrengt op de huid. Deze mousse verandert van structuur bij het aanbrengen. Je krijgt hiervan een soepelere huid, helpt om ongewenste tekenen van veroudering te voorkomen en is de beste voorbereiding op een egale bruining. Deze mousse beschermt dus niet tegen de zon, maar dient echt als voorbereiding. Het beste gebruik je deze mousse ongeveer een maand voor blootstelling aan de zon. Ideaal voor iedereen die normaal last ondervindt van zonneallergie.

Een andere optie voor een betere bruining van de huid is de Pascaud Bonzestim. Bij voorkeur start je enkele weken voor blootstelling aan de zon met 1 of 2 capsules per dag. Dit zorgt voor een betere pigmentaanmaak en beschermt van binnenuit tegen de inwerking van UV-straling. Het resultaat is dat je huid sneller verkleurt en geeft daarnaast een mooiere bruining van de huid. Bronzestim ondersteunt de zongevoelige huid en bevat huidbeschermende anti-oxidanten.

Stap 2: Beschermen

Beschermende verzoriging is ongetwijfeld de belangrijkste stap in je zonverzorgingsroutine. Om perfect op de behoeften van verschillende huidtypes in te kunnen spelen, hebben wij een breed scala aan zonbeschermingsproducten. Daarom hebben wij producten van de merken Pascaud, Payot & Skeyndor met verschillende factors en texturen die gebruikt kunnen worden bij blootstelling van het lichaam en gezicht aan de zon.

Elke huid is anders. Daarom moet je rekening houden met je eigen huidtype bij het aanschaffen van zonbescherming. De hoogte van de SPF (Sun Protection Factor) die je nodig hebt, is afhankelijk van je huidtype én de zonkracht. Ik adviseer om het gehele jaar een zonnefactor te gebruiken in je dagelijkse verzorging. Zodra de eerste lente zon zich laat zien kun je het beste  factor 50 voor het gezicht gebruiken. Om optimale bescherming te behouden, wordt de bescherming iedere twee uur op de huid aangebracht. Wellicht goed om nog eens te benoemen, ook met een hoge factor wordt je gewoon bruin!

Doordat de huid op de rest van het lichaam verschilt met het gezicht, hebben we specifieke gezichts- en lichaamsbeschermingsproducten. Mocht je op zoek zijn naar een all-in-one beschermer, kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Pascaud is een innovatief en toonaangevend beautymerk op het gebied van biologische huidverbetering en is daarnaast gespecialiseerd in anti-aging. De UV-Defense en Sunscreen Spray van Pascaud zijn hierin geen uitzondering.

 

Gezichtsbescherming

We hebben  items die speciaal ontwikkeld zijn voor het gezicht en functioneren als een dagcrème met hoogwaardige bescherming tegen de zon. De Crème Savoureuse SPF 50 uit de Payot Sunny lijn is hier een mooi voorbeeld van, deze is rijk aan vitamines, plantenextracten en antioxidanten voor een versterkte bescherming tegen vrije radicalen uit het dagelijks leven. Zeer geschikt voor de gevoelige huid. De UV Defense van Pascaud is een hydraterende dagcrème met SPF 30, beschermt de huid tegen veroudering door de zon en beschermt tegen verbranding. Hij heeft een hoge bescherming tegen UVA en UVB. Daarnaast geeft deze geen ‘witting’ van de huid. Beide crèmes bevatten geen parfum.

Ben je op zoek naar een nog hogere zonnefactor? Dan kan ik de Skeyndor Sun Expertise Protective Cream BLT adviseren. Deze gezichtscrème heeft een hoge beschermingsfactor van SPF50+ met blue light technology. Skeyndor is het eerste huidverzorgingsmerk met zonneproducten die bescherming biedt tegen de negatieve stralingen van blauw licht. Deze crème is niet vet en verdeelt fijn over de huid bij het aanbrengen. Deze drie beschermende zonnebrandcrèmes voor het gezicht zijn ook geschikt voor de zongevoelige huid. Heb je door je huidtype of om een andere reden een verhoogt risico op blootstelling aan de zon (bijvoorbeeld door medicatie, laserbehandelingen of een huidaandoening), neem dan gerust even contact met ons op voor persoonlijk zonadvies.

All-in-one bescherming

Geef je lichaam een hoogwaardige bescherming tegen de zon en bescherm je huid tegen zonneschade. Er bestaande verschillende varianten zonbeschermingsproducten voor het lichaam. Van droge olie tot vernevelende spray, tot een luchtige crème. De Sunscreen Spray van Pascaud SPF 30 – is een hydratende spray voor het lichaam, beschermt tegen veroudering door de zon en tegen verbranding met hoge bescherming tegen UVA en UVB. Een andere fijne SPF 30 Spray is de La Brume Lactée van Payot. Een lichte fluïde die lichaam en gezicht tegen de zon beschermt. Deze zonnebrandspray heeft een lichte textuur en is verrijkt met een ingrediënt dat het bruiningsproces stimuleert. Ook deze heeft een brede bescherming tegen UVA en UVB-stralen. Deze is ook verkrijgbaar in handig meeneemformaat van 100 ml ideaal voor in je tas of als handbagage.

Gebruik je toch liever een factor 50? Dan raad ik de Skeyndor Invisible Protective Sun Spray Face & Body aan uit de Sun Expertise lijn. Een zonnescherm in spuitbusformaat met een hoge beschermingsfactor SPF50 die de huid beschermt. Hierdoor zeer geschikt voor de huid met een hoog risico of gevoeligheid voor de zon. Het is een heldere spray met een verfrissende textuur die geen wit residu achterlaat als het op een natte huid wordt aangebracht. Deze spray is waterafstotend.

Breng je liever een beschermende olie aan op de huid tijdens blootstelling aan de zon? Kies dan voor Huile de Rêve SPF 15 uit de Payot Sunny lijn. Een beschermende droge olie 2 in 1. Deze olie biedt een zekere bescherming tegen de zon van lichaam & haar, voedt de huid en voorkomt uitdroging van het haar. De olie zorgt voor een mooie gouden gloed en heeft een aangename, zonnige citrusgeur.

Goed om te weten, de bescherming van al onze zonnecosmeticalijnen zijn getest en vastgesteld onder dermatologische controle en bieden een brede bescherming tegen UVA- en UVB-stralen.

Stap 3: Verleng

Het is één ding om goed beschermd in de zon te zijn en gezond UV-stralen te absorberen. Maar voor een langdurige bruine teint en vitale huid is het goed verzorgen van je lichaam en gezicht, na blootstelling aan de zon, doorslaggevend. Kalmeer de huid daarom met Refreshing Gelée Coco. Een verfrissende, vocht inbrengende aftersun verrijkt met kokoswater, extract om de huid te verzachten en te hydrateren.

Smeer deze verzorgende gel zachtjes op de huid voor een verkoelend effect en om de huid heerlijk zacht te houden. Breng het product na het zonnen aan op lichaam en gezicht om de beste resultaten te zien en voelen.

De Sunny lijn van Payot is een selectie van veilige zonbeschermings- en verzorgingsproducten die je huid niet alleen beschermt tegen de zon, maar ook zorgt dat je huid goed gehydrateerd is en niet plakt. Bovendien ruiken de producten ook erg lekker waardoor je direct een vakantiegevoel krijgt.

 

Tips en feiten over bescherming tegen de zon

Het gebruik de juiste zonbeschermingsproducten is erg belangrijk. Daarbij is het uiteraard ook belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken en jezelf bewust te zijn van de risico’s van de zon. Hierbij nog een zestal tips.

  • Breng je zonnebrandcrème aan voordat je gaat zonnen, zo kan deze goed inwerken. Reken hiervoor zo’n 20 minuten. Wanneer je pas gaat smeren op het moment dat je al in de brandende zon staat is het te laat.
  • Breng herhaaldelijk nog een laagje zonnecrème aan gedurende de dag, het beste na 2 uurtjes.
  • Ben je gaan zwemmen, transpireer je veel of heb je jezelf afgedroogd, smeer dan opnieuw.
  • Een hoed, zonnebril en schaduw kunnen ook goed helpen, zeker op het heetst van de dag.
  • Ook in de schaduw of als het bewolkt is moet je toch smeren. Schaduw vermindert de schadelijke invloed van uv-straling, maar neemt deze niet helemaal weg.
  • De SPF factor in zonverzorgingsproducten heeft een houdbaarheidsdatum van maximaal een jaar na opening, hierdoor daalt de bescherming van je zonnenproduct aanzienlijk.

Mocht u nog vragen hebben over dit onderwerp of graag meer verzorgings- en/of productadvies krijgen, loop dan vooral een keer binnen of stel ze via de mail of facebook.

Zorg goed voor jezelf en geniet veilig van de zon middels een goede zonbescherming.

Liefs,

Sandra
Team Petit Spa Brilliant

zonbescherming & zonverzorging

Aftersun Refreshing Gelée Coco – 200ml

Product beschikbaar

Verleng uw bruining met de Refreshing Gelée Coco, een verzachtende, verfrissende, vochtinbrengende aftersun. U valt voor de gelachtige, luchtige, superfrisse, smeuïge, met kokoswater verrijkte consistentie. Verkoelend effect gegarandeerd!

35,70
Huile de Rêve SPF 15 – 100ml

Product beschikbaar

Huile de Rêve SPF 15 is een beschermende droge olie 2 in 1: de olie biedt een zekere, maar niet optimale bescherming tegen de zon van lichaam & haar, voedt de huid en voorkomt uitdroging van het haar. De prettige droge finish en de zonnige citrusgeur geven de doorslag.

Pluspunt: deze formule geeft de huid een gouden glans.

De bescherming is bevestigd onder dermatologische controle. Een brede bescherming tegen UV-stralen: een strenge selectie van UVA- en UVB-filters om zo goed mogelijk de oceanen te beschermen en te respecteren met de garantie voor een optimale tolerantie.

28,55
La Brume Lactée SPF30 – 150ml

Product beschikbaar

La Brume Lactée SPF30 is een lichte sluier die lichaam en gezicht tegen de zon beschermt.
U valt voor de lichte nevelige consistentie die de bruining versterkt en de huid in een onzichtbare, verfrissende, niet plakkende sluier hult.

De bescherming is bevestigd onder dermatologische controle. Een brede bescherming tegen UVA- en UVB-stralen: een strenge selectie van UVA- en UVB-filters om zo goed mogelijk de oceanen te beschermen en te respecteren met de garantie voor een optimale tolerantie.

33,65
Bekijk alle zonneproducten

Gerelateerde verhalen

Schoonheidssalon Petit Spa Brilliant Zevenbergen
8 januari 2024
Verhuisbericht🏡
Beste klanten, Met veel enthousiasme willen wij jullie laten weten dat we zijn verhuist naar onze nieuwe locatie op de Zuiddijk 41 in Langeweg. We hebben de afgelopen periode hard...
Sanne en Sandra - Petit Spa Brilliant
31 mei 2023
Volgend hoofdstuk Petit Spa Brilliant
Lieve klanten, Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van een spannende ontwikkeling bij Petit Spa Brilliant. Zoals jullie weten hebben we de afgelopen 10 jaar met veel passie...
petit spa brilliant - dermapen microneedling
9 maart 2023
Transformeer je huid met microneedling: De voordelen van Dermapen onthuld
Vanuit Petit Spa Brilliant zijn wij altijd op zoek naar de beste behandelingen om onze klanten te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Daarom wil ik je...