De 10 meest gestelde vragen over permanente make-up

16 september 2020

Permanente make-up, het is misschien wel de behandeltechniek die de meeste vragen oplevert. Wat is het precies? Hoe werkt het? Kan mijn huid tegen permanente make-up? Welke opties zijn er? Blijft het voor altijd zitten? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Niet zo gek natuurlijk, want de keuze maken om voor de eerste keer permanente make-up te laten zetten kan best spannend zijn. Daarom besloot onze PMU-expert Sanne de meest gestelde vragen te bundelen en hier een uitgebreid blogbericht over te schrijven. Zodat jij, mocht je een behandeling overwegen, jezelf in ieder geval goed kunt inlezen. Daarnaast vind je in dit artikel een aantal voor én na foto’s en reviews van klanten die jou voor gingen. 

Wat is permanente make-up?

Laten we beginnen bij het begin. Permanente make-up, ook wel PMU genoemd, is pigment die met een minuscuul naaldje of mesje in huid is aangebracht. Daarmee is het een fijne oplossing voor mensen die er altijd verzorgd uit willen zien, zonder daar al te veel tijd aan kwijt te zijn. Daarnaast biedt deze behandeling een oplossing voor iedereen met een make-up allergie, weinig wenkbrauwhaartjes, dunne wenkbrauwen, verminderd zicht en voor personen die veel sporten en zwemmen. De permanente make-up die we bij Petit Spa Brilliant aanbrengen is zowel geschikt voor eyeliner als wenkbrauwen en is veilig, van hoge kwaliteit en heeft een natuurlijke uitstraling.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor permanente make-up nemen we uitgebreid de tijd, ik start altijd met een intakegesprek om alle persoonlijke wensen te bespreken. Daarna lopen we door de verschillende mogelijkheden heen en leg ik uit hoe de behandeling is opgebouwd. Op basis van dit gesprek maak ik verschillende schetsen en stemmen we samen de kleur van het pigment af. Zodra dit allemaal naar wens is, kan ik beginnen met het aanbrengen van de permanente make-up.

Wat zijn de mogelijkheden qua kleur, vorm en dikte van wenkbrauwen en eyeliners bij permanente make-up?

Zoals aangegeven, wordt de kleur en vorm altijd met onze klant besproken tijdens het intake gesprek. Samen bekijken we een aantal voorbeelden, bespreken de optie en daarna geef ik mijn advies op basis van jouw huid en haarkleur. Daarna is het aan jou om de keuze te maken. Bij ons hebben klanten de keuze uit vijf verschillende wenkbrauw pigmenten, die we zowel bij de microblading als de naaldmodule behandelingen gebruiken. Door deze pigmentkleuren te combineren kan ik ieder gewenste tint maken.

Voor de eyeliner kun je kiezen uit twee opties. Een mooie diep bruine eyeliner voor wat een zachtere look of de diep zwarte kleur. Alle pigmenten die wij gebruiken zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zijn hyperallergeen en uiteraard dermatologisch getest. Ze blijven mooi op kleur in de huid en verkleuren minimaal. Kleuren worden natuurlijk altijd na verloop van tijd lichter en zullen middels nabehandelingen of een opfrisbehandeling, beter op kleur blijven en stabiel blijven.

Is de permanente make-up behandeling pijnlijk?

Eén van de meest gestelde vragen in het intakegesprek is hoe het aanbrengen van PMU voelt. Dan leg ik uit dat de behandeling niet geheel pijnloos is. Het pigment wordt namelijk aangebracht door kleine en korte prikjes of sneetjes van de naald of het mesje. Sommige van mijn klanten vinden dit een vervelend gevoel. Maar in vergelijking met het zetten van een tatoeage is het aanbrengen van PMU veel minder pijnlijk. De reden daarvoor is omdat het pigment minder diep in de huid wordt aangebracht. Gelukkig is na afloop van de behandeling dit gevoel meteen weer verdwenen.

Benieuwd naar hoe dit eruit ziet? Schuif de balk van links naar rechts om het voor én na resultaat te zien.

Hoe worden PMU-wenkbrauwen gezet?

Het aanbrengen van de wenkbrauwen kan op twee verschillende methodes. Afhankelijk van het intakegesprek adviseer ik de klant welke techniek er het best kan worden toegepast. Of ik teken de haartjes in met een naaldje óf ik maak gebruik van de microblading techniek. Permanente make-up met de naald is qua techniek het best te vergelijken met die van een tatoeage, maar wordt in dit geval in een andere huidlaag aangebracht. Hierdoor is PMU in tegenstelling tot een tatoeage niet definitief permanent, maar eerder lang blijvende make up. Bij de mircoblading techniek (ook wel mesjestechniek genoemd) zet ik flinterdunne haartjes tussen de bestaande wenkbauwhaartjes. Dit doe ik door mini krasjes in de huid te maken, met deze techniek lijken wenkbrauwen op een natuurlijke manier voller. Hieronder zie je het resultaat direct ná de eerste behandeling. Zoals je kunt zien op de voor en na beelden is de huid hier nog wat rood. Na een paar uur na de behandeling is dit weer bijgetrokken.

Hoe wordt PMU-eyeliner gezet?

Voor de lijntjes rondom de ogen wordt altijd de naaldtechniek gebruikt. Ik zet een dun lijntje net boven en tussen de wimperhaartjes gezet. Deze techniek kan zowel aan de boven als onderkant van het oog worden toegepast.

Schuif de balk van links naar rechts om het voor én na resultaat te zien.

Wat kan ik verwachten ná de behandeling?

Na de eerste behandeling is het resultaat meteen zichtbaar. De kleur van de wenkbrauw en/of eyeliner zijn op dit moment nog een tint donkerder gekleurd dan het gewenste eindresultaat. De eerste dagen na het zetten van de permanente make-up zal de huid licht gaan vervellen. Dit is onderdeel van het genezingsproces. Het kan ook zijn dat er kleine korstjes op de permanente make-up komen, hier hoef je je geen zorgen over te maken. Deze vallen er overigens vanzelf af. Na ongeveer 7 dagen is de huid weer volledig hersteld en mag het behandelde gebied weer nat worden.

Het kan zijn dat na twee weken er nog maar 50% van de permanente make-up eyeliner of wenkbrauw is blijven zitten. Pigment is een lichaamsvreemde stof dus het lichaam zal na de eerste behandeling zoveel mogelijk pigment proberen af te stoten. Hier zijn de nabehandelingen voor. Na vier of zes weken kom je nog tweemaal terug voor een nabehandeling. Na de derde én tevens laatste behandeling is je permanente make-up klaar!

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Hoelang de permanente make-up op de huid blijft zitten heeft onder meer te maken met jouw huidtype, afweersysteem, celvernieuwing en de invloed van UV-licht. Gemiddeld blijft het pigment dat is aangebracht met naald drie tot vijf jaar zitten. Bij de microblading techniek, zijn de lijntjes dunner en bevatten ze minder pigment en blijft het resultaat zo’n acht maanden zitten. Zoals eerder al aangegeven kunnen we met een touch up behandelingen er voor zorgen dat de kleuren ook na een langere periode stabiel blijft.

Hoe weet ik dat ik voor een veilige en betrouwbare PMU-expert kies?

Dat is een hele belangrijke vraag. Als je van plan bent om PMU te laten zetten, raad ik je altijd aan om van te voren te verifiëren of de studio geregistreerd staat. In Nederland hebben we (gelukkig) een speciale wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make-up. Hier vind je een overzicht van de hygiënerichtlijnen die het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft. Daarnaast houdt het GGD online een database bij met daarin alle gecertificeerde bedrijven.

Alle PMU-behandelingen bij Petit Spa Brilliant worden door mij uitgevoerd. Sinds begin 2017 ben ik in het bezit van de juiste certificaten, daarnaast heeft Petit Spa Brilliant als salon vanuit de GGD een officiële vergunning gekregen en heb ik als erkent PMU Artist het Langmair keurmerk.

Wat kost het om PMU bij Petit Spa Brilliant te laten zetten?

Ook niet geheel onbelangrijk, welke kosten zijn er aan de verschillende permanente make-up behandelingen verbonden? Hieronder heb ik de prijzen voor je uiteengezet:

Naaldtechniek Microblading
Wenkbrauwen € 325,- Wenkbrauwen € 195,-
Eyeliner onder & boven € 325,- Nabehandeling na 4 weken € 75,-
Eyeliner onder of boven € 180,- Touch up € 150,-
Touch up € 150,-

Hopelijk heb ik je vragen over permanente make-up kunnen beantwoorden en heb je dit blogbericht met plezier gelezen! Mocht je toch nog vragen hebben, dan helpen we je uiteraard graag verder met passend advies. Kom gezellig langs in onze schoonheidssalon in het centrum van Zevenbergen of stel je vragen via de telefoon, mail, facebook of instagram.

Liefs,

Sanne Schoones
PMU-Expert bij Petit Spa Brilliant

Eerdere PMU-ervaringen

☆☆☆☆☆

“Ik ben er ontzettend blij mee, niemand heeft ooit opgemerkt dat ik ‘nieuwe wenkbrauwen’ heb, dus zo natuurlijk is het dus. De behandeling zelf vond ik totaal niet pijnlijk of vervelend. Sanne verstaat haar vak, weet wat ze doet en je kunt je dus rustig overgeven aan haar kundige handen die precies weten wat in jouw gezicht het beste staat, qua vorm en qua kleur. Na de behandeling ziet het er een paar dagen wat ‘heftig’ uit, maar dat trekt heel snel bij naar een natuurlijke look.”

Miryam van der Stee

☆☆☆☆

“Dit jaar heb ik bij Sanne de PMU eyeliner boven en onder laten zetten. Na een duidelijke intake en 3 behandelingen (dit is standaard) ben ik zeer blij met het resultaat. Er wordt duidelijk geluisterd naar je wensen en passend advies gegeven door iemand die er veel verstand van heeft en er ook zeker kijk op heeft wat er bij je past.”

Marissa Scholten-van Meel

☆☆☆☆☆

“De behandeling zelf is prima te doen, ook de nabehandelingen. Soms is het wat gevoelig vanwege het naaldje, maar dit is niet pijnlijk. Vervolgens is de nazorg ook belangrijk. Petit Spa Brilliant geeft informatie hoe je om moet gaan met de nazorg. Je kunt altijd bij het bedrijf terecht voor vragen, advies of informatie. De vriendelijkheid en het beschikken over de juiste vakkennis maakt dat ik Petit Spa Brilliant absoluut aanbeveel!”

Yllona van Aart

☆☆☆☆

“Natuurlijk vond ik het even spannend, maar Sanne stelde mij gerust en toen ik het resultaat zag was ik helemaal verrast. Wat mooi! Heel natuurlijk en toch precies mooi in vorm, kleur en volume. We hebben samen gezocht naar de juiste vorm en kleur en Sanne nam hierin alle tijd.”

Inge

Maak een afspraak met onze permanente make-up expert.

Gerelateerde verhalen

Schoonheidssalon Petit Spa Brilliant Zevenbergen
8 januari 2024
Verhuisbericht🏡
Beste klanten, Met veel enthousiasme willen wij jullie laten weten dat we zijn verhuist naar onze nieuwe locatie op de Zuiddijk 41 in Langeweg. We hebben de afgelopen periode hard...
Sanne en Sandra - Petit Spa Brilliant
31 mei 2023
Volgend hoofdstuk Petit Spa Brilliant
Lieve klanten, Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van een spannende ontwikkeling bij Petit Spa Brilliant. Zoals jullie weten hebben we de afgelopen 10 jaar met veel passie...
petit spa brilliant - dermapen microneedling
9 maart 2023
Transformeer je huid met microneedling: De voordelen van Dermapen onthuld
Vanuit Petit Spa Brilliant zijn wij altijd op zoek naar de beste behandelingen om onze klanten te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Daarom wil ik je...