Carnavals Column: Verstopte poriën, puistjes en een uitgedroogde huid. Maar hé, dan heb je wel een mooi gezichtje voor één dag.

Carnavals Column: Verstopte poriën, puistjes en een uitgedroogde huid. Maar hé, dan heb je wel een mooi gezichtje voor één dag.

15 februari 2023

Ik kan niet wachten tot het van start gaat! Na een aantal magere carnavalsjaren is het tijd voor week week vol vertier, schmink, alcohol, weinig slaap, harde muziek en bergen friet en shoarma. Traditie getrouw een goede reden om onze deuren gesloten te houden en op te gaan in het feestgeruis. Maar hoewel ik het liefste vijfdagen non-stop de polonaise loop zie ik beroepshalve ook de andere kant van de medaille. Tijd om eens naar de impact van Carnaval op onze huid te kijken. Want laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat het geen beauty-treatment is waar we ons aan onderwerpen.

“Want laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat het geen beauty-treatment is waar we ons aan onderwerpen.”

Laten we beginnen bij de schmink. Die prachtige glitters, strepen en stippen op onze gezichten zijn natuurlijk een lust voor het oog, maar onze huid denkt daar anders over. Die krijgt namelijk te maken met een flinke dosis make-up die vaak niet geschikt is voor dagelijks gebruik. Het gevolg? Verstopte poriën, puistjes en een uitgedroogde huid. Maar hé, dan heb je wel een mooi gezichtje voor één dag.

Dan de alcohol. Tijdens carnaval wordt er vaak wat meer gedronken dan normaal en dat heeft zijn weerslag op onze huid. Alcohol droogt namelijk niet alleen ons lichaam uit, maar ook onze huid. Het resultaat? Een doffe teint, fijne lijntjes en rimpels die net wat beter zichtbaar zijn.

Weinig slaap? Check. Tijdens carnaval slapen we vaak wat minder dan normaal en dat heeft natuurlijk invloed op onze huid. Onze huid heeft tijd nodig om te herstellen en te vernieuwen en als we niet genoeg slaap krijgen, kan dat leiden tot een vale en vermoeide huid.

En dan hebben we nog de friet en shoarma. Want eerlijk is eerlijk, tijdens carnaval is dat vaak onze voornaamste voedingsbron. Maar helaas zijn deze lekkernijen niet bepaald gezond voor onze huid. Het vet en de suikers in deze snacks kunnen leiden tot puistjes en een onrustige huid.

Maar hé, laten we vooral niet te serieus doen. Want hoewel carnaval niet bepaald goed is voor onze huid, is het wel ontzettend leuk en gezellig. En als we de dag na carnaval weer lekker onze dagelijkse skincare routine oppakken, is onze huid binnen no-time weer hersteld. Dus geniet vooral van die glitters, biertjes en frietjes en wees daarna gewoon weer lief voor je huid.

Alaaf, en wellicht tot in de polonaise! 🎉

Sanne

Gerelateerde verhalen

Schoonheidssalon Petit Spa Brilliant Zevenbergen
8 januari 2024
Verhuisbericht🏡
Beste klanten, Met veel enthousiasme willen wij jullie laten weten dat we zijn verhuist naar onze nieuwe locatie op de Zuiddijk 41 in Langeweg. We hebben de afgelopen periode hard...
Sanne en Sandra - Petit Spa Brilliant
31 mei 2023
Volgend hoofdstuk Petit Spa Brilliant
Lieve klanten, Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van een spannende ontwikkeling bij Petit Spa Brilliant. Zoals jullie weten hebben we de afgelopen 10 jaar met veel passie...
petit spa brilliant - dermapen microneedling
9 maart 2023
Transformeer je huid met microneedling: De voordelen van Dermapen onthuld
Vanuit Petit Spa Brilliant zijn wij altijd op zoek naar de beste behandelingen om onze klanten te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Daarom wil ik je...